ЕКСПЕРТНО-КРИМІНАЛІСТИЧНИЙ ЦЕНТР МВС УКРАЇНИ

Відповідно до «Положення про практичну підготовку слухачів та студентів вищих навчальних закладів МВС України» у період з 09 по 21 липня 2018 року на базі Київського НДЕКЦ МВС України здобувачі  ступеня вищої освіти бакалавра 1-го курсу за спеціальністю «Право» Навчально-наукового інституту № 2 Національної академії внутрішніх справ успішно пройшли ознайомчу практику.

09 липня 2018 року працівники Київського НДЕКЦ МВС України: перший заступник директора Володимир Козіянчук, заступник завідувача відділу дактилоскопічних видів досліджень лабораторії криміналістичних видів досліджень Олена Конишева та завідувач відділу трасологічних видів досліджень лабораторії криміналістичних видів досліджень Сергій Іваник взяли участь у заході, організованому ННІ № 2 НАВС, на якому разом з директором навчального підрозділу, підполковником поліції Андрієм Саковським та завідувачем кафедри криміналістичного забезпеченнята судових експертиз Володимиром Атаманчуком були розглянуті основні питання організації та проходження ознайомчої практики.

Представники Київського НДЕКЦ детально ознайомили здобувачів із структурою та основними напрямками роботи Київського НДЕКЦ МВС України. Завідувач кафедри криміналістичного забезпечення та судових експертиз Володимир Атаманчук зупинився на основних організаційних складових підготовки та проведення ознайомчої практики, окреслив проблемні питання, які виникали під час проходження практики у минулих роках. Також під час інструктажу здобувачам було доведено основні вимоги та завдання майбутньої практики.

Під час проходження практики у структурних підрозділах Київського НДЕКЦ МВС України, керівники практики: завідувач відділу нормативного та методичного забезпечення, планування і контролю Сергій Герелес, завідувач відділу трасологічних видів досліджень Сергій Іваник та заступник завідувача відділу дактилоскопічних видів досліджень Олена Конишева, організували проходження практики шляхом безпосередньої участі здобувачів у практичній діяльності, а також з урахуванням специфіки навчання та в межах функціональних обов’язків працівників Київського НДЕКЦ МВС України.

   

Здобувачі мали змогу ознайомитися із характером і особливостями роботи судового експерта відділів: досліджень зброї; балістичного обліку; трасологічних видів досліджень; дактилоскопічних видів досліджень; технічних досліджень документів та почерку; досліджень у сфері інформаційних технологій; досліджень матеріалів, речовин і виробів; молекулярно-генетичних досліджень; інженерних, економічних, товарознавчих досліджень та оціночної діяльності.  

Під час стажування студентів більш детально ознайомили з завданнями, обов’язками, правами та відповідальністю працівників Експертної служби, роз’яснено якими нормативними актами керуються працівники в роботі та під час проведення досліджень. Ознайомлено з етапами та процесами надходження об’єктів на дослідження, а саме організація приймання, реєстрація матеріалів та їх видача.Наглядно продемонстровано деякі методи виявлення слідової інформації та дослідження об’єктів, що надходять на дослідження до Київського НДЕКЦ.

Сподіваємося, що під час проходження ознайомчої практики у Київському НДЕКЦ МВС України, здобувачі більш детально ознайомилися із роботою судового експерта, а також отримали практичний досвід для майбутнього вибору напрямку досліджень у обраній ними професії!