ЕКСПЕРТНО-КРИМІНАЛІСТИЧНИЙ ЦЕНТР МВС УКРАЇНИ

Daily Archives: 16/10/2023

 

Проведення судової автотоварознавчої експертизи
ДТП – ситуація, якої хоче уникнути кожен водій. Однак, якщо вірити статистиці, аварій на дорогах України стає з кожним роком дедалі більше. Основна причина – збільшення кількості автомобілів.
Коли вже сталася така прикрість, виникає необхідність проведення оцінки збитків. Це потрібно для визначення розміру матеріальної шкоди, завданої власнику авто, яке постраждало внаслідок ДТП.

Дуже часто автомобілісти, які довірились оцінювачам страхової компанії, стикаються з тим, що нараховані їм виплати не покривають завданого збитку. Звісно, тоді виникає питання, як отримати повну компенсацію матеріальної шкоди.
І таких ситуацій, коли може знадобитися оцінка транспортних засобів, безліч.
Насамперед ми орієнтуємося на оцінку транспортних засобів для цілей, не пов’язаних із продажем автомобілів. Переважно експерти залучаються до оцінки транспортного засобу за наявності суперечки щодо вартості. Для отримання обґрунтованого та об’єктивного результату необхідно провести автотоварознавчу експертизу з питання визначення ринкової вартості КТЗ (колісних транспортних засобів):
-Якщо автомобіль підлягає розподілу між співвласниками і вони не можуть вирішити питання про вартість;
-Якщо оскаржується вартість, за якою автомобіль було продано;
-Якщо автомобіль було викрадено і оцінка необхідна у рамках кримінального провадження;
-У інших випадках, коли необхідно встановити ринкову вартість транспортного засобу.

Автотоварознавча експертиза є складним і відповідальним процесом, який вимагає фахових знань та досвіду.
Експерти Київського НДЕКЦ МВС допоможуть вам професійно визначити ринкову вартість автомобіля, характер та обсяг пошкоджень транспортного засобу, вартість його відновлення, розмір матеріальних збитків, завданих власнику автомобіля, та надати об’єктивні докази для стягнення компенсації або вирішення страхових питань.