ЕКСПЕРТНО-КРИМІНАЛІСТИЧНИЙ ЦЕНТР МВС УКРАЇНИ

Daily Archives: 09/10/2024

1 жовтня 2024 року Уряд прийняв постанову, відповідно до якої вдосконалюється процедура комісійної торгівлі транспортними засобами.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2024 року № 1132 «Про внесення змін до Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери», яка набрала чинності 04 жовтня 2024 року, до переліку документів, які слід подавати під час складання договору купівлі-продажу транспортного засобу, включено документ про оцінку або документ про його середньоринкову вартість (за вибором особи).

Тож занижена оціночна вартість автомобіля, яку нерідко вказували оцінювачі, автоматично означатиме відмову в наданні послуги працівником сервісного центру МВС.

Оцінку вартості проводить Експертна служба МВС та уповноважені суб’єкти оціночної діяльності. При цьому до уваги беруть пробіг транспортного засобу, умови зберігання, експлуатації, технічного стану, комплектності, наявності або відсутності пошкоджень тощо.

Фахівці Київського НДЕКЦ МВС надають послуги:
– з оцінки транспортних засобів;
– з криміналістичного дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів, що їх супроводжують.