ЕКСПЕРТНО-КРИМІНАЛІСТИЧНИЙ ЦЕНТР МВС УКРАЇНИ

Monthly Archives: Травень 2024

30 травня за ініціативи Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту працівниками Київського НДЕКЦ МВС було проведено ознайомчу екскурсію для фахівців дослідно-випробувальних лабораторій територіальних органів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

А саме вони відвідали лабораторію криміналістичних видів досліджень та лабораторію досліджень матеріалів, речовин і виробів.

З метою підвищення методичного рівня підготовки фахівців ДСНС, покращення практичних навичок під час дослідження пожеж, обміну набутим досвідом працівники відділу пожежотехнічних досліджень Київського НДЕКЦ МВС ознайомили їх з діяльністю, технічним оснащенням відділу та провели заняття на тему «Дослідження вилучених після пожежі ділянок електричних мереж і електричних приладів у рамках проведення пожежно-технічних експертиз».

24 травня керівництво Київського НДЕКЦ МВС провело робочу зустріч зі слідчими підрозділами Національної поліції у м. Києві☝️

За результатами цієї зустрічі керівниками структурних підрозділів НДЕКЦ за напрямами:

➡️молекулярно-генетичних досліджень;
➡️досліджень наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів;
➡️досліджень зброї;
➡️дактилоскопічних досліджень;
➡️компʼютерно-технічних досліджень

проведено заняття з працівниками слідчих підрозділів, під час якого було обговорено можливості й особливості виконання працівниками НДЕКЦ судових експертиз за вказаними напрямами досліджень👌

Окрім цього, були проаналізовані проблемні питання, які виникають під час взаємодії НДЕКЦ і слідчих підрозділів ГУНП у м. Києві, та шляхи вдосконалення нашої співпраці задля забезпечення ефективної роботи з розкриття та розслідування злочинів🤝

Незаконна вирубка лісів – проблема, яка існує майже в усіх областях України.

Це не лише мільйонні збитки для держави, а й екологічне лихо. Для запобігання виснаженню лісових ресурсів законодавством передбачено вимоги щодо їх раціонального використання, а також відповідальність за нелегальний «бізнес» у сфері лісокористування.

Під час розслідування таких злочинів одним із важливих факторів є формування доказової бази. Тож особливого значення набуває експертне дослідження зразків деревини, вилучених з місць подій, а саме встановлення цілого за частинами фрагментів стовбурів деревини.

Інколи воно є чи не єдиним джерелом доказів!

Такі дослідження проводять експерти відділу трасологічних досліджень лабораторії криміналістичних видів досліджень Київського НДЕКЦ МВС.